Gillis Expertise tegenexpertise tegenexpert prive expert hagel storm overstroming hagelschade stormschade

TegenExpertise

Hagelschade, Stormschade 

& Overstroming

tegenexpert prive expert brandverzekering schade

Uw Tegenexpert over stormschade en overstroming :

 

De laatste jaren worden we meer en meer geconfronteerd met uitzonderlijke weersomstandigheden. Stormen met overstromingen en hagelinslag komen dan ook vaker voor. Ook voor de deze schades zijn er in de meeste brandverzekerings polissen uitgebreide voorzieningen om de schade voor U te vergoeden ( een optie in sommige polissen en bijzondere voorwaarden indien u in zich in een risico gebied bevindt.

 

In de meest gevallen is storm gedefinieerd als :


Een gemeten windsnelheid van minstens 14 meter per seconde ( windkracht 7 ).

De officiele regristatie kan per regio opgevraagd worden bij het KMI. Vergeet niet dat in geval van twijfel, de bewijslast bij de verzekerde ligt, uw tegenexpert zal u kunnen bijstaan deze bewijzen aan te leveren.

De schade van omgevallen bomen tengevolge van een storm is ook gedekt, terwijl bvb. het ruimen van de boom zelf en/of schade aan de tuin afhankelijk is van polis tot polis en de gekozen opties.

Zo ook de direkte schade ontstaan tijdens een storm door indringing van regen, sneeuw en smeltende sneeuw is gedekt terwijl gewone infiltratie dan weer niet gedekt is. Ook schade door uitzonderlijke sneeuwdruk wordt door uw brandpolis opgevangen.

U ziet dus dat schade ten geolge van een storm een complexe materie is waar vele elementen een rol spelen.

Uw privé expert staat u bij de verschillende aspekten te onderzoeken en te toetsen aan de voor u geldende polisvoorwaarden. Contacteer ons dan ook zo u de minste twijfel heeft over uw specifiek schadegeval.

 

 

GSM : 0471 55 95 97

Gratis Nr : 0800 71 400

  • Facebook Social Icon